Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася науково-практична конференція "Про проблеми гармонізації міжнаціональних відносин"

У Харкові відбулася науково-практична конференція "Про проблеми гармонізації міжнаціональних відносин"

Сьогодні в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася 9-та науково-практична конференція "Про проблеми гармонізації міжнаціональних відносин". У конференції взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, проректор НТУ «ХПІ» Валерій Кравець, консул-радник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін, представники національно-культурних об'єднань, студенти.

У ході конференції Ольга Дутова зазначила, що одним із пріоритетних завдань влади є збереження прав національних меншин, створення умов для відродження, збереження і розвитку культури представників різних національностей, забезпечення системного підходу у вирішенні питань культурно-освітнього розвитку.

«Об'єднання громадян за національною ознакою потребують підтримки з боку влади. Департамент масових комунікацій бере активну участь у проведенні різних культурних заходів національних об'єднань громадян і допомагає їм у вирішенні окремих організаційних питань, надає інформаційну підтримку. Також велика увага приділяється вихованню молоді - зокрема до Дня толерантності в усіх навчальних закладах Харківської області були проведені відповідні виховні години», - сказала заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - директор управління внутрішньої політики.

Консул-радник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін подякував за запрошення на конференцію і зазначив, що дуже радий тому, що подібні заходи проходять регулярно.

«Тема конференції дуже цікава, і добре, що конференції проходять регулярно, тому що подібні питання ніколи не втратять свою актуальність. Така тема особливо важлива для Харкова, адже саме це місто ще з часів Радянського Союзу було і залишається центром науки та студентства. Я впевнений, що між нашими народами збережеться дружба, і ми завжди будемо поважати один одного», - сказав Віктор Мокін.