Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники громадськості вимагають дати рішучу відсіч проявам неофашизму

Представники громадськості вимагають дати рішучу відсіч проявам неофашизму

Учасники круглого столу, обговорюючи тему "70-річчя суду над фашистами в Харкові (провісник Нюрнберзького процесу)", не могли не торкнутися сьогоднішніх подій в країні. Замовчування теми відродження неофашизму в Україні стає занадто небезпечним для всього суспільства і не може більше прикриватися політкоректністю. За словами голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, три ветеранські організації області підготували звернення до голови ХОДА Михайла Добкіна з вимогою дати рішучу відсіч неофашистським проявам.

«Сьогодні на «майдані» розгорнулася зовсім інша робота. І держава вже в законодавчому порядку має вживати заходів. Як сталося, що в Україні - країні, що найбільше постраждала від фашизму - з'явилися неофашисти? Сьогодні від цих молодчиків ми вже змушені захищати наших учасників Великої Вітчизняної війни. Настільки це набуло масового характеру.

Відзначаючи в цьому році 70-річчя визволення нашої області, ми говорили, що під час  визволення Харкова загинуло з обох сторін стільки людей, скільки ні за одне місто в світі в роки Другої світової війни. Але найстрашніше, що мирного населення загинуло ще більше. Тому що вони не могли дати відсіч тим фашистам, яких стратили 19 грудня 1943 року. Це ми не повинні забувати», - сказав він.

Також свою думку з цього приводу висловили всі учасники круглого столу. Зокрема, голова Харківської обласної організації «Молоді регіони» Анастасія Кобець.

«Проблема сьогодні в тому, що з плином років образ фашизму з усіма його звірствами стирається. Стирається той жах, біль, страждання і страх. І сучасний неофашизм - це злість людей, схильних до насильства. Слово патріот набуває загрозливого значення. Сьогодні кожен може безкарно закликати до побиття, знищення інших людей. Особлива вседозволеність висловлювань простежується в соціальних мережах. Чому ніхто не несе за це відповідальність? Справа за державою, за молоддю. У державі має бути затверджена загальнонаціональна програма, щоб всі прояви шовінізму, фашизму і заклики до насильства присікалися», - сказала вона.