Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збереження історичної правди - один з пріоритетів роботи облдержадміністрації

Збереження історичної правди - один з пріоритетів роботи облдержадміністрації

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл на тему "70-річчя суду над фашистами в Харкові ( провісник Нюрнберзького процесу)". У ньому взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, керівники громадських, ветеранських, молодіжних організацій, музейні працівники, політологи, журналісти.

Як зазначила Ольга Дутова, за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, починаючи з вересня цього року в області проводиться низка заходів, присвячених 70-річчю суду над фашистами, звинуваченими в цілеспрямованому знищення мирного населення в м.Харкові. Документи харківського суду про винищення в Дробицькому Яру єврейського населення міста, про газовий автомобілі стали складовою обвинувального вироку Нюрнберзького процесу. В результаті масових страт єврейського населення і голоду, з майже 700 тисяч жителів Харкова, що опинилися в окупації, в живих залишилося 180 тисяч.

«Цей перший судовий процес став знаковою подією для всієї світової історії. Саме він став передвісником Нюрнберзького процесу. Дуже важливо пам'ятати про ці події, оскільки у тих, хто не знає свого минулого, немає майбутнього. Один із пріоритетів роботи обласної державної адміністрації - збереження історичної правди. Враховуючи останні події в Києві, питання неофашизму стало особливо актуальним. Молодь повинна знати свою історію, знати всю правду, щоб подібне ніколи не повторювалося», - сказала Ольга Дутова.