Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна повинна увійти до Європейського Союзу сильною і підготовленою

Україна повинна увійти до Європейського Союзу сильною і підготовленою

Про це сьогодні в ході зустрічі з переможцями програми «Познайомся з губернатором» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що євроінтеграція повинна відбуватися з урахуванням інтересів всієї України, а також враховуючи досвід країн, які вже стали членами ЄС. При цьому не можна забувати про те, що інтерес ЄС до України не менший, ніж України до ЄС.

«В Україні - 46 млн. людей, це величезний ринок. Економічна карта нашої країни дуже неоднорідна. Більшість працюючих високотехнологічних підприємств нашої промисловості зосереджено на південному сході. Тут близько 50% економічно активних підприємств орієнтовано на ринок СНД. Втрата цього ринку означала б спад промислового виробництва, скорочення робочих місць, невиплату заробітних плат, неможливість формування дохідної частини бюджету держави», - сказав губернатор.

Михайло Добкін зазначив, що заява про необхідність зробити паузу у вирішенні питання про підписання Угоди про асоціацію з ЄС - дуже складний і дуже чесний, важливий вчинок . На його думку, першим кроком назустріч українцям в цьому питанні може стати скасування візового режиму.