Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досягнуті з Російською Федерацією домовленості - це початок нового діалогу, який дозволить Україні повноцінно розвиватися

Досягнуті з Російською Федерацією домовленості - це початок нового діалогу, який дозволить Україні повноцінно розвиватися

У цьому переконаний народний депутат, почесний президент групи «УПЕК» Анатолій Гіршфельд. По-перше, створена дорожня карта щодо збільшення товарообігу в промисловості, і, насамперед, у машинобудуванні. Для Харкова це надзвичайно важливо, оскільки наше місто, перш за все, машинобудівне. На його думку, в результаті підписаних 17 грудня 2013 угод Росія прибирає торгові бар'єри, які були введені для захисту свого внутрішнього ринку. Важливо, що такого обмеження доступу українських товарів на російський ринок, як це було восени, вже не буде.

Друге важливе досягнення - це зменшення цін на енергоносії, переконаний президент групи «УПЕК». Це допоможе багатьом українським підприємствам стати конкурентоспроможними на ринку. Це стосується не тільки металургії, а й машинобудування. Знижена ціна на газ до 268,5 доларів за тисячу кубометрів знов дозволить збільшити товарний обсяг між Росією і Україною. «Наприклад, Лозівський ковальсько-механічний завод часто бере участь у тендерах, але коли в Україні була ціна на газ 520 дол. за кубометр, і це з транспортуванням, а у російських підприємств - 160 доларів за кубометр, хіба ми могли конкурувати? Ми змушені були витрачати величезні гроші на перехід на електричний нагрів, а він не завжди доцільний. Газ для опалення на підприємствах ми також змушені були брати за надзвичайно високою ціною», - підкреслив Анатолій Гіршфельд.

«Саме ці два фактори стануть основою і початком нового діалогу, який дозволить Україні повноцінно розвиватися. Ми мали колосальний ринок з Росією, це 60 млрд. доларів обороту. Чи логічно рухатися в бік Євросоюзу, втрачаючи при цьому російський ринок і сотні тисяч робочих місць? З підписаними в Росії угодами почався діалог, який дозволить нам, рухаючись до Європи, не втратити російський ринок, що дуже важливо для Харкова, для машинобудування, для добробуту наших людей», - зазначив він.