Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перша свердловина на Юзівському родовищі буде закладена в I півріччі 2014 року

Перша свердловина на Юзівському родовищі буде закладена в I півріччі 2014 року

В ході брифінгу Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков розповів про роботу компанії «Shell» в селі Веселе Первомайського району в Харківській області. «Вже проведена екологічна експертиза угоди про розділ продукції, сам проект поки не був поданий на експертизу. Можу сказати, що він пройде повністю і суспільну, і державну експертизу, а при необхідності і міжнародну. Тільки коли ми зрозуміємо, що екологічні ризики зведені до мінімуму, компанія отримає дозвіл на початок робіт, але тільки геолого-розвідувальних», – сказав Міністр.

Олег Проскуряков підкреслив, що компанія «Shell» ще не починала розробку сланцевого газу. На пошуковій свердловині «Біляївська-400» йдуть роботи з гідророзриву пласта. Роботи проходять успішно. На родовище приїжджали громадські екологи та представники Міністерства – екологічної загрози немає.

«На Юзівському родовищі в першому півріччі 2014 року має бути закладена перша свердловина. Конкретні терміни залежать від часу, який забере проходження експертиз. В даний час ведуться роботи, спрямовані на те, щоб знайти оптимальне місце розташування для цієї свердловини», – заявив Міністр екології та природних ресурсів України.