Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківській національний театр опери та балету ім. М. Лисенка очолив новий керівник

Харківській національний театр опери та балету ім. М. Лисенка очолив новий керівник

Сьогодні заступник Міністра культури України Віктор Балюрко та заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін представили колективу Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка нового керівника. Згідно з Наказом Міністерства культури України № 876/0/17-13 від 6.12.2013 на посаду генерального директора Державного підприємства «Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенко» призначено Оріщенка Олега Володимировича. «Я хочу подякувати попередньому директору Любові Морозко за те, що вона зберегла прекрасний колектив, за те, що під її керівництвом театр став національним. Міністерство культури України високо оцінює її роботу. Сьогодні відбулася подія неординарна, але подія дуже закономірна. У Любов Григорівни контракт закінчився ще навесні, але не так просто підібрати кандидатуру на цю посаду, узгодити з місцевою владою. Адже Харківський національний академічний театр опери та балету імені Лисенка - це майже 800 осіб колективу, 52 тис. кв. м площ, 230 км інженерних мереж - це дуже серйозна ділянка роботи», - підкреслив Віктор Балюрко.

«Кожна установа проходить певний етап, на кожному етапі потрібні керівники, які можуть повести таку велику установу як Харківський національний академічний театр опери та балету. Ми сьогодні зіткнулися з тим, що театр перебуває в складній ситуації, тому що інженерні системи вимагають реконструкції, заміни, модернізації. Це важка праця, і я думаю, що Олег Володимирович впорається з поставленими завданнями за підтримки обласної державної адміністрації, Міністерства культури і Кабінету Міністрів», - сказав Євген Савін.

Довідка. Орищенко Олег Володимирович народився 5 травня 1962 року в Харкові . Раніше обіймав посаду заступника директора КП "Харківська обласна філармонія".

Теги