Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласного диспансеру радіаційного захисту буде змінено алгоритм надання допомоги

В обласного диспансеру радіаційного захисту буде змінено алгоритм надання допомоги

Про це в ході круглого столу, присвяченого Дню ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Розповідаючи про роботу обласного диспансеру радіаційного захисту, він зазначив, що завдяки зусиллям облдержадміністрації, сьогодні у диспансері лікуються тільки ті категорії людей, що відносяться до потерпілих на аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні 50% місць у диспансері віддаються жителям Харкова, 50% – жителям області. «Сьогодні в зв’язку з ініціативами голови ХОДА добове харчування і добове забезпечення медикаментів в диспансері на рівні обласного госпіталю інвалідів Вітчизняної війни. Це понад 35 гривень на харчування і понад 40 гривень на медикаментозне забезпечення на добу», – зазначив Ігор Шурма.

Заступник голови ХОДА, розповідаючи про ремонт у госпіталі, також нагадав, що в 2010 році, коли тільки почалось переобладнання диспансеру, там було встановлене медичне обладнання на 640 тис. грн.

«Це були і ультразвуковий апарат абсолютно нового класу, і апарат штучної вентиляції легенів, і новий фізіотерапевтичній кабінет, де є 8 апаратів, які надає весь спектр процедур, 2 стоматологічні установки, 2 кардіографи та інше. В 2012 році ми виділили на медичне обладнання на 2,8 млн. грн., в тому числі в тому числі і на рентген апарат вартістю 2,2 млн. грн. Знову ж таки, були залучені позабюджетні кошти, понад 100 тис. грн. пішли на облаштування кабінетів», – сказав Ігор Шурма.

Також він підкреслив, що в цьому році буде змінений алгоритм надання допомоги в диспансері. На першому поверсі буде по-новому відремонтований приймальний покій, і всі діагностичні процедури будуть проходити там. На це планується виділити 6 млн. грн. з держбюджету. «На цю сесію ми виходимо з ініціативою – є можливість виділити понад 100 тис. грн. на придбання аналізаторів для функціонування лабораторії в госпіталі. І я впевнений, що депутати підтримають ініціативу, і ми спільно вирішимо це питання», – сказав він. 

Теги