Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень фінансування проблем чорнобильців з обласного бюджету не буде зменшений на жодну копійку. Михайло Добкін

Рівень фінансування проблем чорнобильців з обласного бюджету не буде зменшений на жодну копійку. Михайло Добкін

«Я вдячний всім без винятку чорнобильським організаціям за конструктивну позицію і спільну роботу з владою всіх рівнів. Від імені органів влади хочу принести вам вибачення за те, що в державі робиться не все з того, що прописано в законах і що ми зобов'язані зробити для тих людей, які ціною свого здоров'я зупинили загрозу поширення радіації. Наше з вами головне завдання – зосередити зусилля на вирішенні тих питань, які нам під силу», – зазначив на завершення круглого столу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він підкреслив, що найголовнішим питанням для всіх категорій чорнобильців, незалежно від того, в які організації вони входять, є питання медичного забезпечення, тому що здоров'я – це загальне питання для всіх. За чорнобильцями закріплена одна з кращих харківських клінік – Обласний диспансер радіаційного захисту, там виконано ремонт та встановлено нове обладнання. Залишився невирішеним ряд питань організаційного характеру, зокрема, в частині обслуговування чорнобильців спеціальними лікарями в поліклініках міста. Губернатор зазначив, що можливість вирішення цього питання буде розглянута, враховуючи зміни в системі охорони здоров'я.

Також до проблемних відноситься питання звернення до Експертної комісії, яка територіально розташована в Донецьку. За словами Михайла Добкіна, після ретельного вивчення питання будуть вжиті заходи: або в Харкові буде організовано філію комісії, або створений орган, який візьме на себе збір та передачу документів. Також будуть переглянуті відносини чорнобильських організацій та Пенсійного фонду України в Харківській області.

«Коли буде затверджено державний бюджет, ми будемо розуміти, якими коштами володіємо. Одне можу обіцяти: рівень фінансування проблем чорнобильців з обласного бюджету не буде зменшений на жодну копійку. Харчування та медикаментозне забезпечення в диспансері радіаційного захисту теж залишиться на високому рівні. Якщо будуть можливості, буде також залучено додаткове фінансування», – заявив губернатор.

Теги