Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співпраця державних органів з благодійними фондами йде на користь дітям

Співпраця державних органів з благодійними фондами йде на користь дітям

Сьогодні начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських в ході прес-конференції на тему: «Реалізація у регіоні завдань, доручень Президента України щодо захисту прав дитини» зазначила, що продовжується співпраця державних органів та установ з благодійними фондами та організаціями, і така спільна діяльність йде на користь дітям. Вона нагадала, що на початку липня цього року ХОДА була проведена конференція, спрямована на попередження соціального сирітства, адже 75% дітей, які виховуються не в родині, соціальні сироти, батьків яких позбавлено батьківських прав.

«Разом с фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» був започаткований соціальний проект щодо попередження соціального сирітства. Також в Харкові створений сімейний центр за допомогою нідерландського фонду «Дихання» та за підтримки мецената з Харкова. Цей центр покликаний підтримати звичайну сім’ю, допомогти у вирішенні проблем, пов’язаних з вихованням дитини, з нестачею досвіду з виховання тощо», - розповіла Тетяна Печерських.

Також начальник Служби у справах дітей ХОДА зазначила, що фонд «Розвиток України» на наступний рік планує розпочати реалізацію заходів, спрямованих на створення в області умов для виховання дитини, сім’я якої перебуває в складних життєвих обставинах.