Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Харкові вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Молодіжному парку м. Харкова з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку Чорнобильцям. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, представники дипломатичного корпусу.

Також пам'ять ліквідаторів вшанували представники громадських організацій Харківщини, ветерани-чорнобильці, молодь і духовенство. Священики Харківської єпархії УПЦ відслужили панахиду за рятувальниками і пожежниками, які загинули в результаті ліквідації Чорнобильської аварії.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих, хто захистив Україну від страшної біди, захистив весь світ від можливих наслідків Чорнобильської катастрофи. Безумовно, усі в світі зробили висновки після цієї аварії і стали більш ретельно ставитися до ядерної енергетики. Ми завжди будемо збиратися в цей день і згадувати наших мужніх патріотів, які встали на захист своїх рідних і своєї країни. Низький уклін нашим чорнобильцям, велике спасибі за подвиг, який вони здійснили», - зазначив Валентин Дулуб.

Довідка. 26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших надзвичайних ситуацій на атомних електростанціях - аварія на Чорнобильській АЕС. 10 листопада 2006 року Указом Президента України №945/200614 була заснована пам'ятна дата - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня.

У Харківській області проживає понад 23 тис. громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них більше 12 осіб - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Теги