Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обговоренні проекту Концепції реформування місцевого самоврядування взяло участь понад 51 тисячу мешканців Харківщини

В обговоренні проекту Концепції реформування місцевого самоврядування взяло участь понад 51 тисячу мешканців Харківщини

Концепцію реформування місцевого самоврядування було неодноразово розглянуто на загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування, а також відбулися кущові семінари на базі районних рад. В цілому проведено 712 слухань, в яких взяло участь більше 51 тисячі мешканців Харківщини. Про це повідомив перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, співголова Робочої групи з питань організаційного забезпечення роз’яснення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні Микола Тітов.

«Так потрібно чи не потрібно робити реформу місцевого самоврядування? Ми бачимо, який стан речей сьогодні: в законодавчому і організаційному плані у місцевому самоврядуванні є невідповідність вимогам Європейської хартії. Ця робота досить ефективно була проведена в Харківській області. Роботу, яка нам була доручена, члени оргкомітету і робочої групи виконали в повному обсязі. Також неочікувано активно поставились до цієї роботи на місцях – це свідчить про те, що всі зацікавлені у цих змінах», – зазначив він.

Микола Тітов додав, що загальна кількість оприлюднених інформаційних повідомлень і статей щодо проекту Концепції більша за 1,5 тисячі.

Також Робоча група отримала низку пропозицій і зауважень. Вони стосувалися питань створення матеріальних фінансів та організаційних умов для забезпечення здійснення місцевими органами самоврядування владних та делегованих повноважень, правових питань, питань адміністративно-територіального устрою, формування місцевих бюджетів, децентралізації влади, місцевого контролю та залучення територіальних громад до прийняття управлінських рішень та ін.

Теги