Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський центр надання адміністративних послуг визнаний кращим в Україні

Харківський центр надання адміністративних послуг визнаний кращим в Україні

Згідно рейтинговим показникам, затвердженим Кабінетом Міністрів, за результатами всеукраїнського незалежного експертного дослідження Харківський центр надання адміністративних послуг набрав максимальну кількість балів і визнаний кращим в Україні. Такі дані були озвучені сьогодні в ході круглого столу на тему: «Впровадження Закону України «Про адміністративні послуги»: досягнення, проблеми, перспективи» заступником директора Департаменту економіки і міжнародних відносин - начальником управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денисом Ткачовим і директором Фонду місцевої демократії Ольгою Мірошник.

За її словами, оцінювалося місце розташування центру, привітність персоналу, обсяг наданих послуг, наявність скарг і т.д.

«У Харкові Закон України «Про адміністративні послуги» виконаний ідеально. Абсолютно по всіх позиціях, з 1000 можливих балів Харків набрав навіть більше, тому що тут відкриті всі районні філії. Хоча тут також є деякі недоліки з надання самих послуг», -  сказала Ольга Мірошник.

«На даному етапі становлення центрів є певні складності. Насамперед, це неврегульованість нормативної бази. Досі відсутній єдиний перелік адміністративних послуг, який повинен бути затверджений Кабінетом Міністрів. З іншого боку, це кадрове питання. Посади адміністраторів з'явилися зовсім недавно, тому ми постійно працюємо над підвищенням кваліфікації цих фахівців, починаючи від знань нормативно-правової бази, ведення електронного документообігу, і до психологічного аспекту роботи з клієнтами, вирішення можливих конфліктних ситуацій», - сказав Денис Ткачов.

Теги