Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанському спеціальному будинку-інтернаті запрацював новий харчоблок

У Вовчанському спеціальному будинку-інтернаті запрацював новий харчоблок

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні відвідав Вовчанський спеціальний будинок-інтернат, де оглянув капітально відремонтований харчоблок та інші приміщення. За інформацією заступника голови ХОДА, на капітальний ремонт харчоблоку було використано у 2013 році 370 тис.грн.

«Харчоблок на сьогодні відповідає всім вимогам санітарії і гігієни: витяжка, вентиляція, нові котли. З обласного бюджету виділяються кошти,щоб харчування в таких будинках-інтернатах було повноцінним. В середньому в цій установі на харчування однієї особи витрачається 22 грн. на добу. Другий рік поспіль ми упорядковуємо роботу цієї установи. Минулого року 250 тис. грн. було використано на ремонт лазні та покрівлі корпусів будинку-інтернату. Наступного року ми плануємо залучити близько 300 тис.грн. на заміну вікон у корпусах. Завдання на 2012-2014 рр., яке передбачало ремонт харчоблоків, їдалень, лазень, пральнях, санвузлів, буде виконано вже в цьому році», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. Вовчанський спеціальний будинок-інтернат розрахований на проживання 162 громадян похилого віку та інвалідів, які звільнилися з місць позбавлення волі, та інших осіб, за якими згідного із законодавством встановлено адміністративний нагляд. Станом на 1 грудня 2013 року в інтернаті мешкає 121 особа, з яких 91 особа з інвалідизацією. Заклад розміщений у 2 двоповерхових будівлях, зведених у 1965 р. та 1968 р.