Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині в рамках Всеукраїнського тижня права передбачено понад 80 заходів

На Харківщині в рамках Всеукраїнського тижня права передбачено понад 80 заходів

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Олег Анпілогов в рамках Всеукраїнського тижня права в Харківській області передбачено проведення більше 80 заходів за 9-ма основними напрямками, визначеними Кабінетом Міністрів України. «У загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах області, закладах соціального захисту, в центрах соціально-психологічного захисту дітей проведені Всеукраїнські уроки «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, а також лекції та бесіди на тему «Мої права та обов'язки». Буде проведено більше 10 «круглих столів», «диспутів», «правових дискусій». Проведення лекцій і бесід з працівниками підприємств, установ та організацій з питань реалізації та захисту прав людини. У всіх виправних установах відбудуться протягом цього тижня правоосвітні заходи», - повідомив Олег Анпілогов.

Також він додав, що через мережу громадських приймалень та юридичних клінік буде надана безоплатна первинна правова допомога населенню з питань реалізації та захисту прав людини. Крім цього, передбачено проведення книжкових виставок, присвячених захисту прав людини, в навчальних закладах, закладах культури, організація тематичних стендів, проведення науково-практичних конференцій і т.д.

Довідка. Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149/2008 Всеукраїнський тиждень права проходить щорічно на тиждні, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається з нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини». Цього року Всеукраїнський тиждень права проходить в Україні вже в 6-й раз. План заходів з проведення у 2013 році Всеукраїнського тижня права затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013 № 611 -р . На виконання Указу Президента України та розпорядження Кабінету Міністрів України розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 30 вересня 2013 №389 затверджено План заходів щодо участі Харківської області у проведенні в 2013 році Всеукраїнського тижня права.