Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області зменшилася кількість працівників, які отримують зарплату меншу за мінімальну

В області зменшилася кількість працівників, які отримують зарплату меншу за мінімальну

В рамках реалізації у регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць у Харківській області укладена територіальна угода соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, об’єднанням профспілок і роботодавцями області. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості облдержадміністрації Тетяна Печура. «За цією угодою всі сторони соціального партнерства області взяли на себе зобов’язання вживати заходи, які спрямовані на зростання рівня заробітної плати, рівня доходів населення області. В порівнянні з відповідним періодом минулого року досягнуто невелике зростання заробітної плати – на 7%», - повідомила Тетяна Печура.

За її словами, в усіх районах працюють трьохсторонні соціально-економічні ради, а також ради, які розглядають питання погашення боргів із заробітної плати, соціальних виплат, податків. Саме на засіданнях цих координуючих органів розглядаються питання щодо роботодавців, які виплачують працівникам заробітну плату меншу за мінімальну.

«В минулому році частка таких працівників по області складала 0,4%, зараз вона складає 0,2%, і ми поставили собі завдання, щоб в області ніхто не отримував зарплату, меншу за мінімальну», - розповіла Тетяна Печура.