Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ДЮСШ Харківщини займається 50 тисяч дітей та підлітків

У ДЮСШ Харківщини займається 50 тисяч дітей та підлітків

У дитячо-юнацьких спортивних школах Харківської області регулярно займаються близько 50 тисяч дітей та підлітків. Це найвищий показник серед регіонів України. Про це сказав в Ізюмі на першому спільному семінарі-нараді працівників фізичної культури області заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, навчально-тренувальний процес у спортивних школах здійснюють більше 1600 тренерів-викладачів, з яких 919 є штатними працівниками.

Значна кількість тренерів-викладачів працюють за сумісництвом, по області їх налічується 681 (близько 43%). У 18 регіонах цей показник значно вищий, зокрема у Борівському районі 90% сумісників, Ізюмському – 94,1%, Краснокутському – 88,9%, Валківському – 77,3%. 84,6% штатних тренерів мають спеціальну освіту за напрямом «Фізична культура і спорт», 16% штатних тренерів мають вищу, 23,6% – першу кваліфікаційну категорію.

Євген Савін зазначив, що пріоритетними напрямками у роботі ХОДА є будівництво нових сучасних фізкультурно-оздоровчих комплексів і багатофункціональних майданчиків зі штучним покриттям, установка вуличних тренажерів. Також планується поетапне збільшення витрат на розвиток фізичної культури і спорту з бюджету області та місцевих бюджетів.

Крім того, для активізації фізкультурно-масової роботи серед дітей у 2013/2014 навчальному році традиційно заплановано проведення Малих олімпійських ігор серед загальноосвітніх шкіл області під патронатом голови облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Теги