Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині більше тисячі безробітних отримали ваучер на перепідготовку та підвищення кваліфікації

На Харківщині більше тисячі безробітних отримали ваучер на перепідготовку та підвищення кваліфікації

В ході прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік» директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко розповів, що за шість місяців на Харківщині 1200 осіб отримали ваучер для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності.

«Цей ваучер дає змогу людям старшим за 45 років отримати другу спеціальність чи підвищити кваліфікацію. Вартість ваучера складає 10 мінімальних заробітних плат, тобто 12 тисяч грн. Ці кошти не видаються безпосередньо людині, центр зайнятості укладає угоду з навчальним закладом, щоб ці гроші були передані на отримання освіти. Отримати такий ваучер може як людина, що має статус безробітного, так і працівник будь-якого закладу у разі необхідності підвищення кваліфікації», - зазначив Володимир Міненко.

Він також підкреслив, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів у переліку спеціальностей, на отримання яких видавався ваучер, було передбачено 22 професії та 12 спеціальностей. Зараз, за словами Володимира Міненко, до Державного центру зайнятості і в Міністерство праці були подані пропозиції щодо розширення переліку професій.