Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні у всіх школах Харківщини відбулися уроки «Права людини. Мої права і обов’язки»

Сьогодні у всіх школах Харківщини відбулися уроки «Права людини. Мої права і обов’язки»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, започаткованого згідно з Указом Президента України у 2008 році, сьогодні відбувся прес-тур до Харківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 38 Харківської міської ради. Саме тут урок права для учнів 8-х та 10-х класів провела заступник директора Юридичного департаменту ХОДА – начальник управління правової та організаційно-контрольної роботи Тетяна Барановська. За її словами, протягом 9-14 грудня 2013 року в області буде проведено низку правоосвітницьких заходів. Це тематичні ігрові заходи в дитячих дошкільних закладах, уроки з права у школах, інтернатних закладах, організація виставок, науково-практичних конференцій тощо.

«Права - це можливості, які має забезпечити держава. І всі громадяни, в тому числі і діти, як майбутнє нашої країни, повинні не тільки чітко знати свої права, а й розуміти, як вони можуть їх реалізувати або захистити. Саме з проблемою незнання механізму реалізації та захисту своїх прав найчастіше до нас звертаються на прийомі в ХОДА жителі області. Тому в рамках проведення Всеукраїнського тижня права у громадській приймальні ХОДА співробітники Юридичного департаменту та Головного управління юстиції в Харківській області проведуть прийом громадян з надання безоплатної правової допомоги», - сказала Тетяна Барановська.

Також вона підкреслила, що подібні прийоми громадян проводяться Юридичним департаментом у громадській приймальні щопонеділка з 14.00 до 16.00 без попереднього запису.

Низка заходів за участю співробітників Юридичного департаменту ХОДА також відбулася сьогодні в Красноградському районі Харківської області. Спеціалісти-юрисконсульти Юридичного департаменту ХОДА Катерина Зима та Яна Ольховська провели для учнів 10 класів Красноградської гімназії «Гранд» правову гру брейн-ринг на тему «Права і мораль: єдність і відмінність», а учні Красноградської ЗОШ №1 відвідали Красноградський районний суд Харківської області.

Довідка. З нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини щороку у всьому світі 10 грудня відзначається як День прав людини. Враховуючи важливе значення правової освіти громадян у подальшій розбудові України як демократичної, соціальної та правової держави, вихованні у громадян поваги до закону та прав людини, з 2008 року в Україні започаткована традиція щорічного проведення Всеукраїнського тижня права.