Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався перший зліт волонтерів Харківської області

Розпочався перший зліт волонтерів Харківської області

У кінотеатрі «Боммер» розпочався перший зліт волонтерів Харківської області. У заході беруть участь директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації Ірина Давидова, представники громадських організацій Харківської області.

«Харків відомий у всій Україні потужним волонтерським рухом, що неодноразово демонструвалося в різні періоди життя нашого міста. Департамент масових комунікацій облдержадміністрації, спілкуючись з різними громадськими об'єднаннями, організаціями, національно-культурними товариствами, виступив з ініціативою проведення обласного зльоту волонтерів, який зміг би об'єднати людей, які безкорисливо займаються цією благородною справою. Ми б хотіли стати тим майданчиком, який зміг би не просто об'єднати небайдужих людей, які займаються безкорисливою справою в нашому регіоні, а й створити умови для того, щоб волонтери йшли в ногу з сучасними тенденціями розвитку волонтерства, використовуючи кращі традиції європейського волонтерського руху» , - сказала Вікторія Маренич.

В ході заходу кожна з присутніх волонтерських організацій презентує свою роботу. Також буде проведений тренінг для волонтерів, буде презентовано соціологічне опитування, присвячене вивченню феномену волонтерства та оцінки розвитку волонтерського руху. Крім цього, буде проведено майстер-клас "Цінності волонтерства". Ще учасники волонтерського зльоту проведуть флеш-моб в Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького.