Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкриті виставки «Натхнення» і «Чарівний садок»

У галереї «Бузок» відкриті виставки «Натхнення» і «Чарівний садок»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося урочисте відкриття виставки молодих художників «Натхнення» та виставки батіку «Чарівний садок». Виставку батіку в малій залі галереї представили майстри Антоніна Савченко і Ганна Червонна, які працюють у творчому дуеті з 2008 року. Їхні роботи успадкували кращі живописні традиції Харківської художньої школи і, разом з тим, декоративні тенденції, властиві майстрам народного розпису. «Наша ідея була в тому, щоб від батіку, який спочатку був декоративним мистецтвом, перейти до живопису, передати об'єм і простір. У нашому експерименті ми використовували різні матеріали: від повсті до друку на тканині. Роботи виконані аніліновими фарбами в техніці гарячого батіку на бавовняній тканині і віскозному шовку», – зазначила Антоніна Савченко.

«Я хочу звернути увагу на ці картини – це не просто батік, це графіка і живопис. В цільній композиції кожна квітка виглядає індивідуально», – зазначила директор галереї Алла Суфранова. – А друга наша сьогоднішня виставка – «Натхнення». Як і завжди, ми підтримуємо молодь. Одними з перших в нашій галереї були виставки молодих художників, і ми продовжуємо цю традицію».

Виставка «Натхнення» об'єднала роботи групи художників, що навчаються у Харківській державній академії дизайну і мистецтв за спеціалізацією «Монументальний живопис», або закінчили її – Лариси Лященко, Олексія Полякова, Вікторії Білецької та Олександра Анохіна. У великій залі галереї вони представили живопис, графіку, вітражі та зварні металеві скульптури, прикрашені мозаїкою з різнобарвного скла.

Теги