Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області буде проведено інвентаризацію пожежних гідрантів

В області буде проведено інвентаризацію пожежних гідрантів

Як зазначив на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Павло Одарюк, в області значна кількість пожежних гідрантів в несправному стані. «Для цілей пожежогасіння в Харківській області взято на облік 3042 вуличних пожежних гідрантів (ПГ), з яких 190 в неробочому стані, що становить 6,2 % від загальної кількості. 1974 ПГ розташовані на об'єктах агропромислового комплексу, з яких 64 в неробочому стані, що становить 3,2% від загальної кількості. З існуючих 2237 пожежних водойм - 219 в дефектному стані, що становить 9,7 % від загальної кількості», - повідомив Павло Одарюк.

За його інформацією, за десять місяців поточного року водопровідно-каналізаційними господарствами районів області було відремонтовано 24 ПГ, але, враховуючи обсяг робіт з ремонту, відсоток несправних гідрантів протягом останніх років не зменшується. Так в Зачепилівському районі відсоток несправних ПГ складає – 42,1%, Печенізькому районі - 25%. У Близнюківському районі через зношування водопровідних мереж повністю відсутнє зовнішнє протипожежне водопостачання.

У свою чергу перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб зазначив, що з року в рік органи місцевого самоврядування цьому питанню не приділяють належної уваги.

«Прошу включити в обов'язковому порядку в доповіді на всіх засіданнях штабів з підготовки до нового опалювального сезону питання про стан пожежних гідрантів і під'їздів до водойм для забору води у разі виникнення надзвичайних ситуацій в обов'язковому порядку. Крім того, потрібно в районах провести інвентаризацію всіх пожежних гідрантів і під'їздів до водойм протягом 2 тижнів. Безпека людей для нас – це найголовніше», - повідомив Валентин Дулуб.