Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток стратегічних відносин із Китаєм є пріоритетом зовнішньої політики України

Розвиток стратегічних відносин із Китаєм є пріоритетом зовнішньої політики України

Розширення стратегічного партнерства з Китаєм є пріоритетом зовнішньої політики нашої держави. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Прем’єром Державної ради Китайської Народної Республіки Лі Кецяном. «Розвиток партнерських, стратегічних відносин між Україною і Китаєм є пріоритетом нашої зовнішньої політики. Я задоволений активізацією українсько-китайських відносин і успішним розвитком двостороннього діалогу», - сказав Глава держави на початку зустрічі. На його переконання, сьогоднішня зустріч є гарною нагодою обговорити питання розширення стратегічного партнерства між країнами.

У свою чергу, Прем’єр Держради КНР зазначив, що Китай та Україна є хорошими друзями і партнерами, а між країнами існує всебічна стратегічна співпраця. Він також висловив думку, що візит Президента України до Китаю та підписання низки двосторонніх документів заклали хороший фундамент для подальшого розвитку відносин між країнами. «Ви приділяєте велику увагу розвитку відносин між Україною і Китаєм. Думаю, що ваш візит уже досяг великих успіхів. Ви вивели українсько-китайські відносини на новий етап», - сказав Лі Кецян.

Віктор Янукович запросив Лі Кецяна відвідати Україну з візитом. Лі Кецян прийняв запрошення Віктора Януковича, зауваживши, що зовнішньополітичним відомствам обох країн варто вже розпочати обговорення деталей майбутнього візиту.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання активізації співробітництва в авіації, сільському господарстві, суднобудуванні, співпраці у сфері фінансів, банківській системі, питання створення технопарків. Окрему увагу було приділено співробітництву в гуманітарній сфері. Крім того, обговорювалися питання розбудови Великого шовкового шляху.