Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рік учасників бойових дій на території інших держав спрямований на формування поважного ставлення до військовослужбовців у суспільстві

Рік учасників бойових дій на території інших держав спрямований на формування поважного ставлення до військовослужбовців у суспільстві

Про це повідомив в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У лютому наступного року ми відзначатимемо 25-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану. У зв'язку з цим Президент України видав Указ про проведення в 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав. Завдання, які поставив перед нами Глава держави – це підвищення рівня соціального захисту, медичного обслуговування воїнів-інтернаціоналістів, а також сімей загиблих та померлих учасників бойових дій на території інших держав. Не менш важливою метою проведення Року учасників бойових дій на території інших держав є формування в суспільстві шанобливого ставлення до військовослужбовців, виховання в патріотичному дусі нашої молоді», – заявив він.

Губернатор зазначив, що в наступному році планується приділити особливу увагу медичному обслуговуванню учасників бойових дій на території інших держав. Будуть проведені поглиблені медичні огляди і при необхідності – висококваліфіковане лікування афганців та воїнів-інтернаціоналістів, а їхні діти отримають путівки на відпочинок та оздоровлення. Буде оновлено реєстр музеїв і пам'ятників і перевидана Книга пам'яті.

15 лютого, у річницю виведення радянських військ з Афганістану, пам'ять загиблих вшанують покладанням квітів та хвилиною мовчання у всіх куточках області. Також Михайло Добкін дав доручення звернутися до представників усіх релігійних конфесій, які представлені на Харківщині, з пропозицією про проведення в цей день загального молебню.

Теги