Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жоден ветеран афганської війни не підтримає закликів до екстремізму та насильства

Жоден ветеран афганської війни не підтримає закликів до екстремізму та насильства

Про це сьогодні в ході засідання регіонального Організаційного комітету з підготовки та проведення в Харківській області Року учасників бойових дій на території інших держав сказав голова правління Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану України Української Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. «У вівторок ми проводили Всеукраїнську селекторну нараду. Ми висловили жорстку позицію, що ніде – на жодному «майдані», на жодному майданчику, де відбуваються протестні акції, не може бути присутньою символіка Української Спілки ветеранів Афганістану. Президія Харківського обласного Союзу ветеранів ухвалила звернення, головний пункт якого – прибрати символіку української Спілки ветеранів Афганістану з усіх протестних майданчиків. Жоден порядний ветеран афганської війни, локальних конфліктів, збройних сил не має ніякого права знаходитись разом з тими політичними силами, екстремістськими угрупованнями, які закликають до насильства, фашизму, плюють на пам'ять великого покоління переможців – наших батьків і дідів», – заявив він.

Володимир Рижков відзначив, що Харківська обласна Спілка ветеранів Афганістану радить своїм колегами і соратникам з усіх регіонів України тільки одне – займатися не політикою, а святою справою – підготовкою до 25-річчя виведення військ з Афганістану та проведення Року учасників бойових дій на території інших держав.

«Це найголовніше. На цьому треба сконцентруватися. Це питання пам'яті про тих людей, які поклали свої голови, а завдяки ним ми повернулися живими», – сказав Володимир Рижков.

Теги