Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інтелектуальна власність – важлива складова ведення бізнесу

Інтелектуальна власність – важлива складова ведення бізнесу

4 грудня при організації Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва, відбувся семінар на тему : «Права інтелектуальної власності для бізнесу». У відкритті взяв участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. «Захист прав інтелектуальної власності є одним з найважливіших факторів розвитку сучасного суспільства. Вже на стадії виникнення ідеї виробництва, розробки виникають питання і проблеми», – сказав він.

Підбиваючи підсумки, директор Фонду Оксана Колесник підкреслила, що незалежно від того, яку продукцію підприємство виробляє або які послуги надає, воно часто використовує і створює інтелектуальну власність.

«Для успішної реалізації інтелектуальної продукції ми повинні систематично обмірковувати кроки, необхідні для охорони, управління та захисту інтелектуальної власності з тим, щоб отримати від володіння даною власністю найкращі комерційні результати», – зазначила вона.

Даний захід відвідало понад 50 представників підприємницького активу області, науки, різних відомчих структур. Найбільший інтерес у учасників викликали питання проведення контролюючими та правоохоронними органами перевірок щодо дотримання законодавства про інтелектуальну власність, а також оформлення прав інтелектуальної власності на різні об'єкти.

Теги