Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальний хліб на Харківщині не зміниться в ціні

Соціальний хліб на Харківщині не зміниться в ціні

Ціна на соціальний хліб у Харківській області залишається незмінною з лютого 2010 року. Про це повідомив в ході прямої телефонної лінії газети «Вечірній Харків» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні дійсно можна почути таку думку: раз зерна багато, ціна на нього впала – має знизитися і ціна на хліб. Однак на сьогоднішній день вартість хліба соціальних сортів на прилавках магазинів нижче його собівартості. Різниця між ціною хліба і собівартістю лягає на плечі держави. Аграрний фонд, виконуючи свої зобов'язання, надає можливість підприємствам, які займаються випічкою соціальних сортів, купувати борошно за соціальною ціною. Так що хліб дешевшати не буде. Однак я відповідально заявляю, що соціальний хліб і не подорожчає. Це умова прописана в меморандумі, підписаному обласною державною адміністрацією, виробниками хліба, Аграрним фондом і торговими мережами», – підкреслив він.

Губернатор додав, що керівництво області знаходить компенсатори, які дозволяють учасникам меморандуму знаходити у співпраці позитивні моменти. Наприклад, це сприяння в оформленні документів дозвільного характеру на будівництво об'єктів або на землю.

«Застосовується так званий ручний режим регулювання ринку випічки хліба. Хоча, зізнаюся чесно, я не великий прихильник «ручного» регулювання. Напевно, було б краще монетизувати пільги для людей, матеріальне становище яких не дозволяє їм купувати дорогий хліб. Зараз у нас немає обмежень на продаж соціальних сортів, і сьогодні, наприклад, той же чорний круглий, який так люблять харків'яни, по одній і тій же ціні купують і незаможні, і ті, хто має достатній дохід, щоб не звертатися до держави за дотуванням свого набору харчування», – зазначив Михайло Добкін.

Теги