Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співпраця лікарів і туроператорів сприятиме розвитку санаторно-курортного лікування

Співпраця лікарів і туроператорів сприятиме розвитку санаторно-курортного лікування

Сьогодні на прес-конференції міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, говорячи про співробітництво Харкова і Криму в питаннях санаторно-курортного лікування, зазначив, що харківським лікарям було запропоновано ряд навчальних програм, спрямованих на освоєння безмедикаментозних методик реабілітації та оздоровлення.

«Сьогодні лікарі Харкова готові пропонувати санаторно-курортне лікування, але вони не знають поки всіх нюансів цієї теми. Дуже важливо навчатися цьому не на папері, а везти лікарів на підготовку до Криму, щоб вони потім рекомендували або не рекомендували хворим таке лікування. Таку роботу ми вже проводимо», - зазначив Олександр Лієв.

Також міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим підкреслив, що дуже важливо у питанні впровадження санаторно-курортного лікування співпраця лікарів і туроператорів. Так, якщо немає рекомендації лікаря про відвідування курорту, то, можливо, самолікування на обраному курорті не принесе бажаного ефекту. Водночас туроператор, пропонуючи путівку для оздоровлення, повинен, перш за все, керуватися вказівками лікаря.

«Наше завдання - нагадати лікарям про те, які ресурси є у нас для оздоровлення та реабілітації. Ми можемо дати лікарям знання про сучасні безмедикаментозні методики реабілітації та оздоровлення. Турагенти повинні мати список лікарів, з якими будуть консультуватися, пропонуючи путівки, а лікарі - список турагенств, які вони можуть залучати, щоб відправити свого пацієнта на оздоровлення. Співпраця в цьому питанні дуже важлива», - сказав міністр.

Теги