Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не завершуємо процес євроінтеграції, але нам потрібен час, щоб адаптувати економіку до європейських норм. Михайло Добкін

Ми не завершуємо процес євроінтеграції, але нам потрібен час, щоб адаптувати економіку до європейських норм. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні дав інтерв'ю представникам іноземних ЗМІ. Зокрема, він розповів про те, що заява Харківської облради про суспільно-політичну ситуацію в державі конкретна і має чіткий зміст. «Він дуже зрозумілий і полягає в тому, що, не змінюючи вектор євроінтеграційного розвитку нашої держави, ми хочемо співпрацювати з Росією, виходячи з потреб промислових підприємств Харківщини. Ми не завершуємо процес євроінтеграції та не повертаємо країну в інший бік. Нам необхідний час для адаптації нашої економіки», - підкреслив Михайло Добкін.

Відповідаючи на запитання кореспондента ВВС про співпрацю з Росією і його значення для харківських підприємств, губернатор зазначив, що, перш за все, це ринки збуту, які протягом багатьох років формувалися в результаті кооперації українських і російських підприємств. Крім того, на промислових підприємствах працюють багатотисячні колективи харків'ян і жителів області.

«Ні Європейський союз, ні Україна не можуть обійтися один без одного. Ми приречені, щоб стати частинами єдиного європейського співтовариства. Але повинен минути певний буферний період, щоб і економіка, і соціальні стандарти України були приведені у відповідність з європейськими нормами, щоб була перепрофільована і модернізована економіка, у тому числі і харківських підприємств», - підкреслив Михайло Добкін.