Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки»

У Харкові відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки»

Сьогодні в рамках соціального проекту «Свято дитячих мрій» відбувся фінал обласного етапу 5-го Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки». У ньому взяли участь понад 500 дітей віком від 6 до 16 років. Хоча, зі слів організаторів, у відбірковому турі конкурсу, який проводився заочно, через Інтернет, взяли участь понад дві тисячі дітей. Головною метою «Уроку казки» є підтримка обдарованих дітей та молоді, у тому числі з незахищених верств населення, в різних видах мистецтва. Ініціатором проведення конкурсу стала Всеукраїнська громадська організація «Дитинство».

У конкурсі взяли участь діти з дитячих садків, загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, художніх шкіл, палаців дитячої та юнацької творчості, шкіл-інтернатів та спеціалізованих навчально-виховних комплексів Харківського регіону.

За словами голови журі, регіонального представника Всеукраїнського конкурсу «Урок казки» Віолетти Корнієнко, цього року Харківщина приєдналася до нього вперше, проте саме тут втілили кілька новацій.

«В Харкові запровадили номінацію «хорове мистецтво» та ввели вікову категорію «Дебют» у номінації "образотворче мистецтво", де змагаються дітки від 3 до 6 років. Ще одна особливість конкурсу – учасники різних жанрів спостерігають за показами всіх номінацій. Бо під «уроком казки» розуміється ще обмін досвідом. Що ж до самих казок, то чи не найпопулярнішими виявилися в конкурсантів казки «Маша та ведмідь» і «Аліса в країні див», - сказала голова журі.


Довідка. Конкурс проводився в номінаціях: вокальне мистецтво - «Чарівний голос»; хореографія - «Казковий реверанс»; оригінальний жанр - «Казка»; література - «Казкова країна»; образотворче мистецтво - «Казковий художник»; декоративно-прикладне мистецтво «Золоті ручки»; інструментальне мистецтво - «Музична феєрія».