Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Безперебійна робота систем життєзабезпечення – питання професіоналізму. Олександр Вілкул

Безперебійна робота систем життєзабезпечення – питання професіоналізму. Олександр Вілкул

Сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що, за інформацією Гідрометцентру, у найближчі три доби очікується погіршення погодних умов – небезпечні пориви вітру 15-20 м/с, зниження температури вночі до 9 град. морозу, а також мокрий сніг. У зв’язку з цим керівники регіонів мають посилити контроль за роботою відповідних служб і забезпечити безперебійну роботу всіх систем життєзабезпечення. «Бути професіоналом – це означає виконувати свій обов’язок в будь-яких умовах. Якою б емоційною не була ситуація, комунальники та рятувальники не мають права припиняти роботу. Вони повинні показати себе справжніми професіоналами і забезпечувати функціонування систем життєдіяльності. Люди мають бути в теплі, безпеці та отримувати об’єктивну інформацію. Уряд працює, системи життєзабезпечення працюють – це питання професіоналізму, а не емоцій», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Як Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Олександр Вілкул додав, що у цих погодних умовах всі системи життєзабезпечення – служби ЖКГ, рятівники, енергетики, дорожнє господарство – повинні працювати безперебійно та злагоджено. Він нагадав, що ситуація перебуває під жорстким контролем Уряду, а для координації дій в регіонах та збору оперативної інформації в Міністерстві регіонального розвитку створено Центральний диспетчерський штаб.

«Світло, тепло та газ повинні бути в кожній квартирі, в кожному закладі та кожному соціальному об’єкті. У випадку аварій роботи мають проводитись оперативно, допомога надаватись своєчасно. Це особиста відповідальність керівників регіонів і мерів», – сказав Олександр Вілкул.

Довідка. З 2 грудня робота підприємств теплокомуненерго, водопостачання, газопостачання, електроенергетики, дорожнього господарства та Державної служби з надзвичайних ситуацій переведена на посилений режим з цілодобовою роботою, постійним чергуванням аварійних бригад та рятівників.

Теги