Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молоді науковці з Харкова отримають президентські премії

Молоді науковці з Харкова отримають президентські премії

Віктор Янукович підписав указ про присудження щорічних премій Президента України для молодих науковців, серед нагороджених – працівники харківських наукових інститутів та вишів. Згідно з документом, премію за цикл наукових праць «Створення нових функціональних матеріалів на основі тугоплавких оксидів та галогенідів лужних металів з контрольованим структурним станом» присуджено науковим співробітникам Інституту монокристалів НАН України Андрію Дорошенку і Костянтину Кулику, а також Олексію Лебединському з Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України.

За цикл наукових праць «Фізіологічні основи адаптації сільськогосподарських рослин до стресових факторів» відзначений доцент Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва Юрій Карпець; за роботу «Захист від електрокорозії та електрообробка бетонів, виробів і конструкцій із них» - доценти Української державної академії залізничного транспорту Олексій Плугін та Ольга Борзяк; за роботу «Просторовий аналіз та геомоделювання забруднення вод і грунтів засобами дистанційного зондування Землі» - асистент Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Дмитро Крета.

За роботу «Розробка програмно-апаратного забезпечення тренажерних комплексів бронетанкової техніки» премії присуджено доцентам Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Андрію Зуєву та Дмитру Гапону.