Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення Президента України з нагоди Міжнародного дня інвалідів

Звернення Президента України з нагоди Міжнародного дня інвалідів

Шановні співвітчизники! Щорічно 3 грудня під егідою Організації Об'єднаних Націй відзначається Міжнародний день інвалідів. Цей день об'єднує всіх небайдужих до долі людей з особливими потребами. Сила духу, цілеспрямованість, воля та характер, які щоденно демонструють люди з обмеженими можливостями, є прикладом життєлюбності й оптимізму. Запевняю, що держава не залишить співгромадян, які мають інвалідність, наодинці зі своїми проблемами. На шляху створення безбар’єрного середовища ми вже маємо певні здобутки. Завдяки забезпеченню належної реалізації Закону України «Про зайнятість населення», який набрав чинності з початку нинішнього року, працевлаштовано кожного другого інваліда працездатного віку.

Особливої уваги потребують діти з обмеженими можливостями. Ми маємо турбуватися про них, створювати гідні умови для їх ефективної реабілітації та розвитку творчого потенціалу. На досягнення цих пріоритетів спрямовані соціальні ініціативи «Діти - майбутнє України», виконання яких забезпечило збільшення державної підтримки сімей, що виховують дітей-інвалідів, та їх соціалізації на рівні з іншими дітьми.

Закликаю всіх зробити свій внесок у справу добра й милосердя, спрямувавши зусилля на розв'язання нагальних проблем інвалідів.

Бажаю вам і вашим рідним доброго здоров'я, невичерпної енергії та благополуччя.

Віктор ЯНУКОВИЧ