Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Європейці повинні так само поважати українські культурні традиції, як ми поважаємо культурні традиції Європи

Європейці повинні так само поважати українські культурні традиції, як ми поважаємо культурні традиції Європи

Про це сьогодні в ході мітингу на підтримку євроінтеграційного курсу України сказав харківський художник Костянтин Савченко. Він зазначив, що в культурній сфері дуже важлива взаємна повага. «Я як творча людина багато їздив по Європі, вивчив досвід естетичної освіти і хочу сказати, що нам, безумовно, є чому вчитися у Європи, але і Європі є чому навчитися у нас. Українці – культурна творча нація. І дуже важливо, щоб європейці так само поважали наші культурні традиції, як ми поважаємо культурні традиції Європи. Я голосую за співпрацю з європейськими країнами, але на рівних умовах», – звернувся до присутніх Костянтин Савченко.

Голова Харківського відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз музикантів України» Тарас Куценко, звертаючись до присутніх, підкреслив, що сьогодні Україна знаходиться на порозі прийняття важливих рішень.

«Важливо не поспішати, не приймати рішення зопалу, якщо від цього залежить наше майбутнє. Наше місто має великий культурний потенціал. Нам неодноразово аплодувала Європа на концертах і спектаклях. Я дуже радий, що сьогодні на площі зібралися однодумці, і всі ми підтримуємо рішення Президента та Уряду. За цим рішенням стоїть майбутнє нашої країни, майбутнє нашої культури, яка славиться на весь світ», – сказав він.

Заслужений артист України Едуард Безродний розповів, що йому довелося побувати на сценах і знімальних майданчиках 17 країн Європи. «Європі подобається наша культура. На наші виступи дивляться із захопленням і захватом. Актори з Італії та Німеччини просять провести майстер-класи. Я вірю, що наш Президент прийняв правильне рішення», – зазначив він.

Теги