Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін вручив нагороди переможцям обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена»

Євген Савін вручив нагороди переможцям обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена»

Сьогодні в спортивному комплексі НТУ «ХПІ» відбулася церемонія нагородження переможців XV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена». Кращих освітян області привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко та заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов.

«Сучасне суспільство неможливо уявити без постійних змін у сфері освіти і науки. Життя переконує нас, що для економічного та соціального зростання держави необхідно мати висококваліфікованих фахівців, зацікавлених у професійному рості і самовдосконаленні. Саме на вас сьогодні покладена особлива відповідальність, адже наукові досягнення формують культурний, освітній та інтелектуальний потенціал нації. Саме ви виховуєте професіоналів, які завтра будуть розвивати різні галузі науки і техніки, медицини та освіти, культури і мистецтва. Ми вдячні за те, що сьогодні ви живете і працюєте тут», – зазначив Євген Савін.

В семи номінаціях ХV обласного конкурсу взяли участь 117 науково-педагогічних працівників із 32 вузів. Обласною конкурсною комісією були затверджені кандидатури дев'яти переможців та 23 дипломантів конкурсу.

Довідка. Обласний конкурс «Вища школа Харківщини - кращі імена» заснований в 1999 році. Всього за 15 років лауреатами і дипломантами конкурсу стали близько 700 викладачів.
У Харківській області функціонують 88 вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, 17 вищих навчальних закладів, що мають статус національного, три вищих навчальних заклади мають статус науково-дослідного. У вищих навчальних закладах навчаються 213 тис. студентів, працюють 20,5 тис. викладачів.