Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пауза, яку взяла Україна, не означає завершення євроінтеграційних процесів

Пауза, яку взяла Україна, не означає завершення євроінтеграційних процесів

«Україна взяла паузу в процесі європейської інтеграції, але це не означає, що він завершився. Іншого варіанту, крім європейської інтеграції, причому не стільки в територію, скільки в стандарти, ідеї, регламенти, у нас немає. Ці стандарти універсальні, і вони повинні бути у всій Європі», - заявив в ході круглого столу «Асоціація України з Європейським союзом: за і проти» заступник директора ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України, професор кафедри державного управління Володимир Нікітін.

Інша справа, за його словами, що Україні необхідно створити механізм входження в Європейський економічний простір, а для цього країні необхідно просто вижити, тому що зараз вона перебуває в глибокій економічній кризі.

«Україна має повне право розраховувати на ринкові компенсатори, які допоможуть нам пройти перехідний період з мінімальними втратами. Ми шукаємо розуміння, але, на жаль, Європа вважає, що можливості, які вона нам надає, більш значущі, ніж реальна економічна допомога. Тому Україна повинна в цій ситуації вибрати свій власний шлях, а таким є збереження наших традиційних зв'язків з країнами СНД. Ми повинні взяти паузу, озирнутися, вибрати союзників, визначитися з пріоритетами, вибрати цілі, найголовніше - вийти з кризи - і рухатися вперед» , - підкреслив Володимир Нікітін.