Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Журналіст Андрій Куликов провів семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій та представників районних ЗМІ

Журналіст Андрій Куликов провів семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій  та представників районних ЗМІ

Сьогодні у Харкові відбувся пілотний семінар на тему: «Правила публічних виступів та їх висвітлення» для посадових осіб органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій та представників районних ЗМІ. Семінар провів експерт із засобів масової інформації, ведучий програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV Андрій Куликов. Під час теоретичної частини семінару Андрій Куликов розповів про аспекти складання та презентації публічних виступів, а саме про ефективність публічної появи та промови людини, підтримку головної тези під час виступу, використання карток-підказок, а також про зовнішній вигляд.

«Ефективну публічну появу і в її межах ефективну публічну промову може зробити кожен з нас. Хоча не кожен з нас може бути гарною ораторкою або оратором. Існує міф, що потрібно знати риторику, сценічну мову для того, щоб тебе уважно слухали. Насправді це не так. Головне це зміст, відчуття аудиторії, і одне із головних – з самого початку втягти аудиторію у взаємодію. Кожна людина це унікум, в неї є свої риси, які потрібно виносити на поверхню. Чому нам потрібні навички для ефективної поведінки та подачі під час публічних появ? Та тому, що часи змінюються, дедалі більшої ваги набирає участь громадськості, пересічних людей, активістів у нашому політичному і громадському житті, і на них потрібно справляти враження і вміти донести до них, що відбувається в країні», – розповів Андрій Куликов.

Під час практичної частини учасники тренінгу отримали поради з підготовки до публічної появи, спробували написати та продемонструвати власні виступи, а також отримали завдання на наступний семінар.