Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Раціональне управління існуючими ресурсами – головне завдання всіх без винятку країн Європи і світу. Михайло Добкін

Раціональне управління існуючими ресурсами – головне завдання всіх без винятку країн Європи і світу. Михайло Добкін

«Сьогодні раціональне управління існуючими ресурсами – це головне завдання всіх без винятку країн Європи і світу. У нинішній ситуації, коли всі намагаються економити кожну копійку, коли економічна криза гальмує розвиток територіальних громад, найефективніше, найрозумніше управління існуючими ресурсами дає не тільки економію фінансів, а й серйозний розвиток суспільства за різними напрямками, чи то медицина, екологія чи житлово-комунальне господарство», – заявив на Міжнародному форумі «Kharkiv-IT» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він зазначив, що в місті і в регіоні неодноразово реалізовувалися сегменти проектів, які дають право говорити «Smart City» і «Smart Region» вже в теперішньому часі. Це інновації та інвестиції з боку територіальної громади, які були вкладені в управління екстреною медичною допомогою, створення системи спостереження за автотранспортом і диспетчерського центру. На думку губернатора, це яскравий приклад розумного управління існуючими ресурсами, який призводить до економії палива, а також часу, що дуже важливо для пацієнта.

Довідка. «Smart Region» – це нова харківська ініціатива, спрямована на активізацію ділової, освітньої, науково-дослідницької діяльності для вдосконалення життя суспільства і розвитку інтелектуальної економіки регіону.

«Smart Region» – це розширення виробництва та експорту високотехнологічної продукції; технології економного використання всіх видів ресурсів; новий рівень комфорту у виробничій сфері, на транспорті та в оселях; створення можливостей для отримання освіти за допомогою систем дистанційного навчання та безперервне впровадження інновацій.