Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сучасний інноваційний центр для бізнесу та IT-технологій Voomy IT-парк відкриється наступного року

Сучасний інноваційний центр для бізнесу та IT-технологій Voomy IT-парк відкриється наступного року

Україна посідає 4-е місце в світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців, а Харків може вважатися лідером IT-індустрії в Україні. Тут працює близько 350 великих і середніх IT-компаній, повідомив у ході Міжнародного форуму «Kharkiv – IT» директор Voomy IT-парку Віталій Ставропольський. «Ми – володарі унікального ресурсу професійних розробників, але поки вони не сильно залучені в процес створення власних проектів. Нам потрібно прагнути до розвитку системи стартапів, розвитку інфраструктурних проектів, культури IT-бізнесу. Тому виник проект Voomy, місією якого є розвиток IT-підприємництва в Україні, надаючи талановитим молодим людям майданчик для захоплюючого і ефективного розвитку свого бізнесу», – зазначив він.

Віталій Ставропольський заявив, що одним з основних елементів цього проекту є Voomy IT-парк, будівництво якого ведеться в Харкові, на Московському проспекті. До будівельних робіт приступили рік тому, зараз ступінь готовності – 60%. Наступного року передбачається відкрити цей сучасний інноваційний центр для бізнесу та IT-технологій.

За його словами, робота з проектами була розпочата, не чекаючи закінчення будівництва. Запущена тестова площадка Voomy Coworking Beta, де проводяться освітні заходи, є досвід роботи більш ніж з 40 проектами, серед яких є ті, що залучили інвестиції і розвиваються.

«Зараз ми працюємо над створенням венчурного фонду обсягом 5 млн. дол. США для інвестування в проекти за трьома напрямками: розвиток програми інкубації і робота з об'єктами на початковій стадії, інвестування в стартапи і спільна з найбільшими світовими фондами фінансова підтримка проектів, які показали свою життєздатність. Це можливість для тих, хто хоче реалізувати власну ідею на великому динамічному ринку IT», – підкреслив директор Voomy IT-парку.