Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми фінансуємо майбутнє і відкриваємо нові можливості. Михайло Добкін

Ми фінансуємо майбутнє і відкриваємо нові можливості. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході Міжнародного форуму «Kharkiv - IT» відзначив, що сьогодні в Харкові відбувається знаменна подія, яка відкриває наше місто і регіон для нових інвесторів. «Нас іноді критикують за те, що ми проводимо таку велику кількість форумів, коли є дефіцит фінансування. Відповідь проста - сьогодні ми фінансуємо майбутнє, створюємо всі умови для тих, хто буде реалізовувати, здавалося б, неймовірні ідеї на території Харківської області, відкриваючи нові можливості. Форум дасть можливість знайти нові контакти, почути нові ідеї, поговорити з тими, хто вже вважається успішним бізнесменом в ІТ- сфері, з тими, хто вже зміг створити серйозні компанії, які виконують замовлення для транснаціональних компаній і корпорацій», - підкреслив губернатор.

Голова ХОДА розповів, що на Форумі присутні бізнесмени, представники науки, викладачі, керівники вузів, які готують для нашої країни висококласних фахівців. Харків дуже часто сполучають зі словом «столиця»: культурна столиця, студентська столиця. Якщо говорити стосовно сьогоднішнього форуму, то, на думку губернатора, Харків можна назвати і ІT-столицею.

«Під час проведення регіонального Всесвітнього економічного форуму в Києві обговорювалися пріоритети оптимістичного розвитку економіки та життя в нашій країні. І ці пріоритети безпосередньо пов'язані з інтересами нашого рідного Харкова та області. Один з напрямків, який дозволить нам серйозно модернізувати нашу економіку, це відмова від традиційних галузей поповнення дохідної частини бюджетів усіх рівнів за рахунок реалізації продукції на зовнішніх ринках і максимальний розвиток тих галузей, де у нас є дуже хороша перспектива і де вже чимало зроблено. Однією з них є ІТ-сфера, ІТ-індустрія, і я бажаю, щоб сьогодні всі, хто бере участь у цьому форумі, були тими піонерами, які максимально модернізуючи, змінять нашу економіку, а значить - і життя наших людей», - звернувся Михайло Добкін до присутніх.