Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА посідає перше місце серед обласних адміністрацій за кількістю опрацьованих запитів про надання публічної інформації

ХОДА посідає перше місце серед обласних адміністрацій за кількістю опрацьованих запитів про надання публічної інформації

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястребов.

«На адресу управління надійшло більше 30 подяк за оперативний розгляд запитів про надання інформації. А за даними секретаріату Кабінету Міністрів, за кількістю опрацьованих запитів ХОДА посідає перше місце серед обласних адміністрацій», - зазначив він. Розповідаючи про роботу управління Дмитро Ястребов підкреслив, що з метою спрощення процедури подання запитів на інформацію на web-сайті було створено інтерактивне вікно для подання запитів електронною поштою та реєстр публічної інформації, який має багато функцій, що полегшують роботу для запитувачів.
«Реєстр має сучасну пошукову систему, за допомогою якої будь-який документ, внесений до нього, має зворотній зв’язок із запитувачем. Така форма роботи реалізована лише у Харківській області. Знайшовши в реєстрі інформаційний документ, людина може сформувати запит, не виходячи з даного реєстру, потрібно натиснути кілька лише клавіш», - сказав начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА.
За словами Дмитро Ястребова, на сьогодні до реєстру публічної інформації внесено близько 10 000 документів. Оприлюднено понад 1,5 тис документів, наданих структурними підрозділами, та 2,5 тис. розпоряджень голови ОДА.