Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З кожним роком кількість поданих запитів на надання публічної інформації зростає

З кожним роком кількість поданих запитів на надання публічної інформації зростає

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» розповів начальник Управляння забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястребов. За його словами, про це свідчать відповідні статистичні данні. Так, у 2011 році до ХОДА було 546 запитів на інформацію; у 2012 році – 612; у 2013 році – 673. До районних державних адміністрацій у 2012 році надійшло 829 запитів, в 2013 році - 543.

Дмитро Ястребов, розповідаючи в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України про роботу Управління, зазначив, що найчастіше запити подаються чи безпосередньо в приймальню, чи за допомогою електронної пошти. Найбільш улюблені питання, за якими подаються запити, це правові: щодо надання копій розпоряджень голови ОДА чи інших правових актів, екологічні питання та запити щодо функціонування медичних закладів і установ освіти.
«Вживаються всі можливі заходи щодо зменшення відмов на запити. Відмови здійснюються виключно у випадках, передбачених законом. Наприклад, якщо інформація, щодо якої зроблено запит, не компетенції ОДА, або якщо інформація, що запитується, належить до категорії з обмеженим доступом. Також це стосується випадків, коли не оплачені передбачені ст. 21 Закону фактичні витрати, а запитувана інформація перевищує 10 аркушів, і випадку, коли не дотримані вимоги до запиту на інформацію», - роз’яснив начальник Управляння забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА.

Теги