Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мерефі не буде побудована бактеріологічна лабораторія

У Мерефі не буде побудована бактеріологічна лабораторія

Про це в ході зустрічі з кореспондентами центральних телеканалів і національних Інтернет-агентств у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України сказав голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми проаналізували всі аспекти, про які говорили нам учені. Так детально розібратися в питанні нас спонукав протестний настрій місцевих жителів. Я хотів зрозуміти: ця ситуація накручена маргінальними політиками або мені чогось недоговорюють. Детально проаналізувавши листи Міністерства аграрної політики, вивчивши позицію санітарних лікарів, скажу так: ми не будемо будувати бактеріологічну лабораторію в Мерефі», – зазначив він.

Губернатор повідомив, що з 1993 року в Україні спільно з США реалізувався проект, згідно з яким американці фінансували будівництво 3-х лабораторій на території нашої країни. Одна з них вже розташована в Харкові, займається проблемами санітарних лікарів, повністю покриває всі потреби регіону і навіть працює на суміжні території. Міністерство аграрної політики також підтвердило, що спільний проект успішно завершений.

«Наступна лабораторія, яку планували будувати, – це так звана референс-лабораторія, тобто та, яка давала б відповіді на питання, якщо в трьох вже збудованих не було б єдиної думки. Але насправді вона нам не потрібна, ситуація, коли 3 лабораторії будуть давати діаметрально протилежні результати, малоймовірна. Бактеріологічна лабораторія в Мерефі не уявляла б небезпеки для людського життя, але жодної необхідності в ній немає», – підбив підсумок Михайло Добкін.