Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щоб вижити в умовах європейського ринку, промисловості Харківщини потрібно провести диверсифікація виробництва

Щоб вижити в умовах європейського ринку, промисловості Харківщини потрібно провести диверсифікація виробництва

Дуже складно прорахувати всі ризики євроінтеграції для Харківського регіону, бо не зрозуміло до кінця, від яких передумов слід відштовхуватися. Таку думку висловив в ході зустрічі з представниками всеукраїнських ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На його думку, сильно постраждає машинобудування. Такі великі підприємства, як «Турбоатом» і «Електроважмаш», і компанії, які працюють у них на субпідрядах, постраждають найменше, тому що російські підприємства енергетичного машинобудування не обійдуться без харківських турбін і генераторів. Але є й інші підприємства, наприклад, корпорації «Бісквіт- Шоколад» і ФЕД, велика частка продажів яких приходиться на ринки Російської Федерації.

«Неможливо визначити плюси і мінуси євроінтеграції, але це якоюсь мірою і корисно, тому що для того, щоб вижити, потрібно провести повний аналіз існуючого в промисловості стану справ і диверсифікувати потоки своєї продукції. Для цього потрібно зробити документацію, пройти сертифікацію, провести величезну кількість переговорів з ймовірними партнерами в Європі і визначити, чи потрібна там взагалі ця продукція і чи буде вона затребувана», - підкреслив губернатор.