Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина в п'ятірці лідерів з виконання програм доступного житла

Харківщина в п'ятірці лідерів з виконання програм доступного житла

В ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області на виконання соціальних ініціатив Президента України перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб зазначив, що наш регіон у п'ятірці лідерів з виконання Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла, Програми будівництва доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки (30/70), а також програми «Молодіжного пільгового кредитування».

«За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів в області затверджено 27 житлових будинків, 2053 квартир, які громадяни можуть придбати. На сьогодні у нас видано 131 довідку для надання у банк на отримання кредитів. Договорів на часткову компенсацію відсотків укладено 100. Кредитів видано на суму 21,7 млн. грн. З реалізації цієї програми ми посідаємо 6 місце в Україні», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Валентин Дулуб також розповів, що за Програмою будівництва доступного житла (30/70) Харківщина посідає друге місце в Україні. Громадянам видано кредитів на суму 5,5 млн. грн. Підписаний 61 договір на будівництво 63 квартир. Загальна площа житла 3,7 тис. квадратних метрів. За програмою «Молодіжного пільгового кредитування» цього року укладено 25 договорів на 29 квартир. Видано кредитів на суму 9,2 млн. грн. на будівництво житла. Область посідає 4 місце.