Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанському районі проводиться ряд заходів задля покращення екології території Печенізького водосховища

У Вовчанському районі проводиться ряд заходів задля покращення екології території Печенізького водосховища

В акваторії Печенізького водосховища, що відноситься до території Вовчанського району, сьогодні існує 5 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 1500 га. Проте керівництво району вже працює над збільшенням території. Про це сьогодні повідомила під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України заступник голови Вовчанської РДА Наталя Гордієнко.

«Ми працюємо над тим, щоб поповнити природно-заповідний фонд Печенізького водосховища ще трьома зарезервованими територіями. Вже підготовлені проекти відводу землі на площі десь 4 тисячі га. Задля покращення екологічної ситуації в районі також розроблена Комплексна програма охорони навколишнього середовища на 2012-2015 рік. Основний розділ в ній – це охорона водних ресурсів», - сказала Наталя Гордієнко.

Також вона повідомила, що Вовчанська райдержадміністрація спільно з міською радою зараз працює над питанням проведення каналізаційної системи у двох міських масивах та реконструкції систем водовідведення у селищах Білий Колодязь, Старий Салтів, Вільча.