Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У театрі Пушкіна відсвяткували 80-річчя від дня заснування закладу

У театрі Пушкіна відсвяткували 80-річчя від дня заснування закладу

Урочистості до 80-річчя від дня заснування театру відбулися у Харкiвському академiчному росiйському драматичному театрі iм. О.С. Пушкiна. Участь у святкуванні взяли заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Євген Савін від імені голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна привітав всіх харків'ян та жителів області з 80-річним ювілеєм театру імені О.С. Пушкіна. Також він зазначив, що театр до свого 80-річчя пройшов великий творчий та життєвий, в якому були і досить складні періоди. Особливо складний період був тоді, коли театр втратив свою будівлю, звільнили його керівника Олександра Барсегяна, але театр не тільки не втратив свого акторського вміння, але і вийшов на вищий рівень.

«В залі знаходяться і ті люди, які доклали свої руки, серця до того, щоб театр Пушкіна відродився в м. Харкові і мав домашній, затишний, камерний вигляд. Сьогодні тут можна зануритися в будь-яку епоху, тут чудова трупа, артисти. Трупа має кілька поколінь, від великої кількості народних артистів до великої кількості молоді, яка прагне реалізувати себе на сцені. Театр продовжує жити далі, і вже сьогодні є проект та фінансування для створення малої сцени, що дасть можливість молодим артистам, режисерам експериментувати, і ми отримаємо нову грань гри акторів у нашому театрі. Вітаю вас від усієї душі з цим чудовим ювілеєм, бажаю творчих успіхів і щоб театр імені Пушкіна був заповнений глядачами», - сказав Євген Савін.

Почесними грамотами та подяками Харківської обласної державної адміністрації, Харківської облради та міськради нагородили артистів та працівників театру імені Пушкіна.