Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переоцінка землі дає додаткові гроші до бюджетів усіх рівнів

Переоцінка землі дає додаткові гроші до бюджетів усіх рівнів

Про це повідомив у програмі «Від влади до громади» харківського обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, інвентаризація землі вимагає не тільки проведення великих організаційних заходів, а й серйозних фінансових вливань. «Коли ми приступили до роботи над інвентаризацією, перед нами стояв вибір: піти шляхом інвентаризації землі, шляхом встановлення меж населених пунктів, розмежування, або переоцінки землі. Ми обрали те, що нам було зробити легше і швидше за все, і що, зрештою, дає додаткові гроші до бюджетів усіх рівнів, – це переоцінка землі. Починаючи з земель, які знаходяться у межах населених пунктів, і закінчуючи сільськогосподарською землею», – сказав він.

Також голова ХОДА зазначив, що проведена робота дає можливість отримувати більше коштів за оренду землі у вигляді земельного податку практично у всіх територіальних громадах.

«Закінчивши первинну переоцінку землі, ми вже перейшли до вторинної оцінки. Для деяких районів вже минув семирічний термін, за час якого ми зобов'язані переглянути існуючі ціни на землю, а значить, переглянути плату за існуючими договорами», – сказав Михайло Добкін.