Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся 10-й міжнародний фестиваль іноземних студентів та громадян

У Харкові відбувся 10-й міжнародний фестиваль іноземних студентів та громадян

Сьогодні в Палаці студентів НТУ «ХПІ» відбувся ювілейний 10-й Міжнародний фестиваль іноземних студентів і громадян. Організатором заходу є Харківська міська громадська організація іноземних студентів і громадян при підтримці Харківської облдержадміністрації та Харківської міської ради. Серед почесних гостей фестивалю представник Державної міграційної служби України Лариса Брудько, заступник директора Департаменту – начальник управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, начальник відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Олександр Стерин, представники всіх 15 харківських земляцтв, проректори та декани факультетів по роботі з іноземними студентами вищих навчальних закладів м. Харкова.

За словами Ольги Дутової, Харківська ОДА проводить дуже велику роботу в частині співпраці з національно -культурними товариствами та об'єднаннями громадян, оскільки третина жителів Харківської області - це представники інших національностей.

«На території області разом з українцями проживають представники 111 національностей і народностей, тому для всіх нас дуже важливо, щоб людей різних національностей об'єднувала дружба. Я думаю  що підтвердженням того, що ми дійсно дружні, що ми поважаємо не тільки свою культуру, а й культуру і традиції інших людей, стане цей ювілейний 10 -й міжнародний фестиваль», - сказала вона.

Голова Харківської міської громадської організації іноземних студентів і громадян Др. Карімі Патша у своєму вітальному слові зазначив, що проведення подібних заходів сприяє зміцненню дружби, взаєморозумінню між іноземними студентами та громадянами України, дозволяє глибше познайомитися з культурними традиціями різних народів, а також сприяє встановленню толерантних відносин між іноземними громадянами та громадянами України.

«Історично так склалося, що в Харкові завжди навчалися іноземні студенти з усіх кінців світу, бо тут зосереджений великий науковий і освітній потенціал. В даний час в м.Харкові навчається понад 17 тисяч іноземних студентів з 93 країн світу», – сказав він.

У ході фестивалю відбувся концерт колективів художньої самодіяльності іноземних студентів, нагородження його учасників, а також переможців турнірів 2013 року з футболу і шахів серед іноземних студентів і громадян, вручення дипломів з відзнакою кращим випускникам вузів Харкова.

Довідка: Харківська міська громадська організація іноземних студентів і громадян була створена відповідно до закону України "Про об'єднання громадян" в 1998 р.
Основними цілями і завданнями організації є:
- Сприяння діяльності іноземних студентів і громадян, спрямоване на ознайомлення з історією, культурою і традиціями України, а також інших країн і народів світу;
- Надання допомоги земляцтвам іноземних студентів і громадянам у їх діяльності;
- Зміцнення дружби та взаємовідносин між різними національностями;
- Ознайомлення українського народу з іншими культурами і традиціями;
- Розвиток наукових і культурних зв'язків з іншими країнами за допомогою тренінгів та семінарів;
- Ознайомлення іноземних студентів і громадян з Законами України, їх обов'язками і правами.

Теги