Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася експериментально-позитивна виставка

У галереї «Бузок» відкрилася експериментально-позитивна виставка

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 21 листопала відкрилися виставки «KUMOVSTVO» і «Графіка + кава». Якщо автори першої виставки - художники-реставратори, іконописці В'ячеслав Шуліка та Максим Кілочко, то автор другої - Оксана Коржик - художник непрофесійний. Але є дещо спільне, що об'єднує ці різні експозиції. Для авторів - це віддушина, нескований вузькими рамками політ фантазії та експерименту.

Філософські картини Оксани Коржик виконані в нетрадиційній графічній техніці з використанням кави. У «позитивному живопису» В'ячеслава Шуліки та Максима Кілочка присутній момент технологічного експерименту з матеріалами,  фарбами, кольорами грунтів, використанням деяких технік старих майстрів іконопису.

За словами В'ячеслава, до експозиції увійшли роботи, виконані більше не на пленері, а в майстерні. Не випадкова і назва виставки «KUMOVSTVO».

«Реставратори - це певна сімейна спільнота, що об'єднує і організовує один одного. При реставрації монументального об'єкту ми з колегами єднаємось в одну велику родину, і відбувається таїнство відновлення та збереження стародавнього живопису. Тому всі реставратори куми до якогось моменту», - каже художник.

Довідка: В'ячеслав Шуліка - кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки художників України. Доцент Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Член консультаційної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.
Максим Кілочко - викладач спеціальних дисциплін у Харківському художньому училищі. Народився в м. Харкові в 1985 р. З 2002 по 2008 рр. навчався у Харківській державній академії дизайну і мистецтв, спеціалізація "Реставрація творів мистецтва". Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок.
Оксана Коржик народилася в мальовничому містечку Попасна Луганської обл. Закінчила художню школу ім.Цурікова, працювала в Будинку піонерів і школярів керівником гуртка скульптури. Працює в дитячій лікарні гіпсовим техніком.